Koop professioneel gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen online bij groothandel JCK Trade. Heeft een Grootassortiment steigers, valbeveiliging, veiligheidsharnas, veiligheidslijn, vanglijnen, werkschoenen, maxguard, Solido werkschoen, veiligheidsoverschoenen, beschermingsmiddelen, luchtgereedschap, steigerbouw, gereedschapswagen, gereedschapsgordels, aggregaat, bouwradio, startbooster, beitels, lijmtangen Alle producten die wij leveren zijn rechtstreeks afkomstig van leveranciers die zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Tevens steunen wij Molenaars Kinderfonds bij iedere Bestelling zal er een aandeel naar Het kinderfonds gaan

JCK Trade onderscheidt zich door een persoonlijke benadering; de wensen van de klant staan centraal. In nauw overleg met de klant wordt bekeken hoe wij hieraan het best tegemoet kunnen komen.

Diensten

JCK Trade

Zuiddijk 32
1483 MA De Rijp
T 0299-743352
E info@jck-trade.nl
KvK 51027380
BTW NL125137813B01

Naast de verkoop van producten maakt ook de keuring en verhuur (voor projecten) van steiger- en klimmateriaal deel uit van ons dienstenpakket.

Wij zijn breed inzetbaar: ook met minder voor de hand liggende vragen of verzoeken kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij werken deze graag voor u uit tot een voorstel op maat. Mail ons voor het maken van een afspraak op: info@jck-trade.nl of bel ons op 0299-743352 en wij vertellen u graag meer over onze werkwijze.

Kwaliteitsnormen

Bij JCK Trade staat kwaliteit hoog in het vaandel: wij leveren uitsluitend producten van hoogwaardige kwaliteit. Of het nu gaat om een steigerproject van 150 strekkende meter of een klein steigerpakket: bij ons bent u verzekerd van goedgekeurde materialen. Zo zijn onze steigers van het merk Euroscaffold, asc, altrex.. volledig gecertificeerd: zij voldoen aan de normen NEN-EN 1004 en NEN-EN 1298.

Nieuwe Regelgeving Opbouw Rolsteigers per 01-01-2018

Nieuwe Regelgeving Opbouw Rolsteigers per 01-01-2018

Per 1 januari 2018 gelden nieuwe regels voor de opbouw van een rolsteiger. Deze nieuwe regelgeving geldt ook voor rolsteigers die voor deze datum zijn aangeschaft. We leggen hier uit wat deze nieuwe regelgeving inhoudt en hoe je je bestaande rolsteiger eenvoudig kunt upgraden zodat deze voldoet aan de nieuwe regelgeving.

Volgens de nieuwe regelgeving mag een werkplatform pas worden geplaatst nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat platform. Dit is niet uit te voeren met de traditionele systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal en diagonaalschoren omdat deze eenvoudigweg te hoog moeten worden geplaatst.

Om aan de nieuwe eisen te voldoen heeft JCKtrade speciale voorloop leuningen.

Deze voorloop leuningen worden gebruikt ter vervanging van de horizontaal en diagonaal schoren. Bij een vrijstaande rolsteiger heb je minimaal 2 voorloop leuningen nodig, aan elke lange zijde 1. Bij een rolsteiger die (met minder dan 15 cm ruimte) tegen de gevel aan geplaatst wordt, heb je genoeg aan 1 voorloop leuning. Telkens als een nieuw platform moet worden geplaatst worden eerst deze voorloop leuningen aangebracht.

klik voor de video waarin het gebruik van de voorloop leuningen wordt gedemonstreerd.

Voor het aanpassen van een traditionele rolsteiger met diagonaal en horizontaal schoren kun je eenvoudig 1 of meerdere voorloop leuningen aanschaffen. Je kunt deze als aanvulling gebruiken en de voorloop leuning telkens na het plaatsen van het platform vervangen door je eigen horizontaal en diagonaal schoren om de voorloop leuning vervolgens te gebruiken voor het opbouwen van het volgende platform.

Omdat dit veel extra tijd in beslag neemt kun je er ook voor kiezen om de horizontaal en diagonaal schoren van je bestaande steiger helemaal te vervangen door voorloop leuningen. Je kunt dan de voorloop leuningen plaatsen, het platform aanbrengen, omhoog klimmen en de volgende laag leuningen met platform plaatsen.

Officiële berichtgeving vanuit de Inspectie SZW en VSB betreffende voorloopleuningen:

Advies ten aanzien van de nieuwe veiligere opbouwmethoden rolsteigers per 1-1-2018

(opgesteld door Inspectie SZW en VSB)

In 2011 heeft de Inspectie SZW aan de VSB gevraagd om nieuwe systemen / opbouwmethoden te ontwikkelen om het veilig werken met rolsteigers te verbeteren (met name tijdens de op- en afbouw).

Uitgangspunt hierbij is dat de randbeveiliging van een platform, bestaande uit minimaal een heupleuning, altijd is aangebracht voordat het platform wordt betreden. Vanzelfsprekend moeten werkvloeren altijd van een boven- en tussen leuningen en kantplank zijn voorzien.

Inspectie SZW heeft met de VSB afgesproken dat de branche een jaar de tijd krijgt voor deze ontwikkeling. Introductie heeft plaatsgevonden tijdens de Bouwbeurs 2013.

Er zijn verschillende systemen ontwikkeld door fabrikanten en leveranciers die aan dit veiligheidsniveau voldoen. In hoofdlijnen kunnen die zijn:

    het aanbrengen van tijdelijke heupleuningen en eventueel knieleuningen

    het aanbrengen van definitieve heupleuningen en eventueel knieleuningen

    het aanbrengen van samengestelde systeemelementen die leuningwerk en diagonalen vervangen

De nieuwe veiligere opbouwmethoden zijn thans opgenomen in het vernieuwde A-blad rolsteigers (april 2016), met daarin de vermelding dat de veiligere opbouwmethoden verplicht worden per 1 januari 2018. Het vernieuwde A-blad rolsteigers zal worden opgenomen in diverse arbocatalogi en krijgt daarmee meer betekenis. Arbocatalogi volgen de stand van de techniek en geven invulling van door de overheid gestelde doelvoorschriften om gezond en veilig te kunnen werken.

Als u gebruik maakt van in een (goedgekeurde) arbocatalogus aangeboden maatregel, voldoet u aan hetgeen de Inspectie SZW (Arbowetgeving) van u verlangt.

Dit betekent niet dat alleen op de beschreven wijze aan de doelvoorschriften kan worden voldaan. Bent u in staat om op een andere aantoonbare manier hetzelfde beschermingsniveau te bieden, dan bent u daar vrij in. Bij de oude opbouwmethode is de kans groot dat het val gevaar niet afdoende wordt afgedekt.

Inspectie SZW wijst er op dat bij constatering van val gevaar geen concessies worden gedaan en in voorkomende gevallen zal overgaan tot stillegging van de werkzaamheden en het opleggen van een boete.

Thuiswinkel Keurmerk

JCK-trade heeft het Thuiswinkel Keurmerk

  • Betrouwbare online winkel
  • Persoonlijke behandeling
  • Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding
  • Snelle levering en prima service
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week bestellen

Lid Koninklijke Metaalunie

JCK Trade is lid van de Koninklijke Metaalunie.

JCK Trade is lid van de Koninklijke Metaalunie.